Rob Kleinsman

 

Vader van 2 jongens. Kok van beroep en hij heeft een grote passie voor wijn en met name wijn maken. De opa van Rob maakte al 35 jaar wijn en nu heeft Rob dit van zijn opa overgenomen.

 

Rob werkt inmiddels 18 jaar in de horeca, waarvan hij 15 jaar in verschillende top 100 horeca zaken van Nederland heeft gewerkt. Hij is opgeleid tot gespecialiseerd kok op alle niveaus; koude en warme keuken en patisserie. Ook is hij in het bezit van het diploma gastronoom. Als gastronoom heeft hij veel ervaring in het maken van de juiste wijn-spijs combinaties. Momenteel werkt Rob als Chef de Parti in een gerenommeerd Landgoed Hotel in het Twentse Lattrop.

“Een eigen restaurant was een logischer stap geweest, maar ik vind het buiten werken aan een product ontzettend mooi”, aldus Rob. “Een wijngaard onderhouden is totaal anders dan het samen stellen van een menu. Wijn maken en koken verschilt niet zo heel erg veel van elkaar. Je hebt bij beide te maken met ontwikkeling van smaak en natuurkundige processen. Je moet begrijpen wat er gebeurt en hoe je het proces kunt sturen. En daar ben ik de afgelopen 13 jaar mee bezig geweest. Eerst in het klein, nu in het groot”.

 

Contactgegevens:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-21923156

Contact gegevens:

De Wijnmakers

Goorsestraat 205

7482 CG Haaksbergen

info@dewijnmakers.nl

06-23900300

Agenda:

23-sept-2018

Open Dag

© 2018 De Wijnmakers. All Rights Reserved.